Op maandag 18 november was het zover: de feestelijke uitreiking van de felbegeerde Aan de slag Trofee vond plaats tijdens het Praktijkfestival in Amersfoort. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest inspirerende Omgevingswetproject. Doetinchem was met het Ontwerpend Onderzoek één van de 5 genomineerden.

Het Ontwerpend Onderzoek is het cyclische proces waarin gemeente Doetinchem haar omgevingsvisie en omgevingsplan opstelt. Dit gebeurt in continue samenspraak met inwoners en ondernemers. Deze bijzondere aanpak leverde een nominatie op.

Andere genomineerden waren:

  • Waterschap Vallei en Veluwe: de Blauwe Omgevingsvisie 2050
  • 3 Brabantse GGD’en en Telos: Brabantse Omgevingsscan
  • Gemeente Meppel: Bestemmingsplan Transformatiegebied Noordpoort
  • Landelijk Impulsprogramma Omgevingsveiligheid, projectgroep Data-Infrastructuur externe veiligheid: Landelijke Signaleringskaart externe veiligheid

Pitch: samen d’ran!
Tijdens het Praktijkfestival kregen alle genomineerden de kans om hun project nog één keer te pitchen voor de jury. Wethouder Ingrid Lambregts nam namens gemeente Doetinchem het woord. Zij vertelde over het Ontwerpend Onderzoek, de Doetinchemse aanpak en over de mentaliteit van inwoners van onze streek: ‘samen d’ran!’

And the winner is…
Na de 5 pitches was het tijd voor het verlossende woord. De 3 Brabantse GGD’en en kennisinstituut Telos gingen er uiteindelijk met de winst vandoor. Gemeente Doetinchem feliciteert hen hartelijk met deze fantastische prijs!

En in Doetinchem? Daar blijven we ‘samen d’ran gaan’! Voor een omgevingsvisie waarin iedereen zich in Doetinchem herkent.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties