Onlangs vroegen we jullie om de concept-deelvisie van de binnenstad te bekijken. En na te denken over de vraag: welke kansen zie jij voor het centrum in de toekomst? We hebben waardevolle reacties binnengekregen. Alle ideeën en aanvullingen hebben we inmiddels verwerkt tot een definitieve deelvisie, die je nu kunt inzien.

Bekijk de deelvisie>>

Over deze deelvisie
De ideeën in deze deelvisie gebruiken we om tot één overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem te komen. Dit document presenteert dus geen definitieve plannen voor de binnenstad. Het kan zijn dat je plannen in het document ziet, die uiteindelijk geen plek krijgen in de omgevingsvisie. Andersom is ook mogelijk.

In totaal komen er 11 deelvisies, van 11 deelgebieden. Alle ideeën verenigen we zoveel mogelijk in de omgevingsvisie. Hierbij zullen we ook keuzes moeten maken.

Wat waren de reacties?
Verschillende inwoners en ondernemers bekeken de concept-deelvisie en deelden hun ideeën en mening. Een greep uit de reacties.

Wens: tijdpad van realisering en financiële paragraaf
Eén van de inwoners mist een realisatietijdpad of planning, inclusief een financiële paragraaf. Belangrijk hierbij is om te vermelden dat de deelvisie een bouwsteen vormt voor de omgevingsvisie en is ontstaan op basis van ideeën van inwoners/ondernemers. Het zijn geen definitieve plannen. Het is daarom lastig hier een planning aan te hangen. Wanneer onderdelen tot uitvoering komen, zal zeker over o.a. de planning worden gecommuniceerd.

Inspirerende ideeën voor een bruisende binnenstad
Een andere inwoner verraste met tal van mooie, inspirerende ideeën om de binnenstad en met name het Ei te versterken. Zoals een actieve lobby om het Ei aantrekkelijk te maken voor winkels. Een binnenstad waar fysiek en digitaal winkelen hand-in-hand gaan, zodat het winkelaanbod nog gevarieerder wordt. En de betrokkenheid van inwoners bij de binnenstad vergroten, bijvoorbeeld met een ‘LKKR-kaart’, waarmee inwoners bij lokale ondernemers aankopen kunnen doen en waarbij er bij elke transactie een klein bedrag in een spaarpot gaat dat ten goede komt aan de ontwikkeling van Doetinchem.

Dit zijn waardevolle ideeën voor onze binnenstad en het vervolg: de ontwikkeling van de omgevingsvisie.

Geef binnenkort je reactie op de concept-omgevingsvisie
Alle ideeën in de deelvisies gaan we nu verwerken tot één concept-omgevingsvisie voor heel Doetinchem. In het voorjaar van 2021 kun je het concept o.a. via deze website inzien én hierop je reactie geven. Heb je in de tussentijd nog mooie ideeën die je wilt delen? Laat het ons weten via omgevingswet@doetinchem.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties