Onlangs vroegen we jullie om de concept-deelvisie van de noordelijke wijken te bekijken. En na te denken over de vraag: welke kansen zie jij voor de noordelijke wijken in de toekomst? We hebben waardevolle reacties binnengekregen. Alle ideeën en aanvullingen hebben we inmiddels verwerkt tot een definitieve deelvisie, die je nu kunt inzien.

Bekijk de deelvisie>>

Over deze deelvisie
De ideeën in deze deelvisie gebruiken we om tot één overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem te komen. Dit document presenteert dus geen definitieve plannen voor de noordelijke wijken. Het kan zijn dat je plannen in het document ziet, die uiteindelijk geen plek krijgen in de omgevingsvisie. Andersom is ook mogelijk.

In totaal komen er 11 deelvisies, van 11 deelgebieden. Alle ideeën verenigen we zoveel mogelijk in de omgevingsvisie. Hierbij zullen we ook keuzes moeten maken.

Wat waren de reacties?
Verschillende inwoners en ondernemers bekeken de concept-deelvisie en deelden hun ideeën en mening. Een greep uit de thema’s die voorbijkwamen.

Verkeer en veiligheid
We kregen verschillende reacties binnen over de verkeerssituatie rondom het Julianaplein. De gemeente is hiervan op de hoogte en samen met de bewoners van het Julianaplein wordt hiernaar gekeken.

Veel opmerkingen gaan over de routing door de wijk Schöneveld. De herinrichting van de weg vindt waarschijnlijk in 2023 plaats. De gemeente kijkt nu welke aanpassingen al eerder noodzakelijk zijn.

Buitengebied het Zelhemse Broek
Ook voor het buitengebied Zelhemsebroek kwamen er volop wensen en ideeën binnen. Veel inwoners zien graag dat het agrarisch karakter zoveel mogelijk wordt behouden. In combinatie met voldoende natuur en recreatiemogelijkheden voor wandelen en fietsen.

Vergroening Vriezenlocatie
Het vergroenen van de locatie rondom tuincentrum Vriezen in combinatie met woningbouw en onderwijs juichen veel inwoners toe. De gemeente is in gesprek met de eigenaar van het tuincentrum over de mogelijkheden voor ontwikkeling.

Beukenhage
Er kwamen ook een aantal reacties binnen op de kaart op pagina 33 van de deelvisie. Er lijkt enige verwarring te zijn over de zoeklocatie strategische verdichting, waarvan de geprojecteerde cirkel Beukenhage gedeeltelijk overlapt. Voor de helderheid: Beukenhage is geen zoeklocatie voor verdichting. Om miscommunicatie te voorkomen is de cirkel iets verschoven, zodat Beukenhage buiten de invloedssfeer van de verdichting valt.

Tiny houses
Een aantal inwoners oppert enthousiast het idee voor bijzondere woonvormen, zoals tiny houses. Een mooie manier om betaalbaar wonen mogelijk te maken voor onder meer senioren, starters én studenten.

Geef binnenkort je reactie op de concept-omgevingsvisie
Alle ideeën in de deelvisies gaan we nu verwerken tot één concept-omgevingsvisie voor heel Doetinchem. In het voorjaar van 2021 kun je het concept o.a. via deze website inzien én hierop je reactie geven. Heb je in de tussentijd nog mooie ideeën die je wilt delen? Laat het ons weten via omgevingswet@doetinchem.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties