Onlangs vroegen we jullie om de concept-deelvisie van Oosseld, Verheulsweide en De Zumpe te bekijken. En na te denken over de vraag: welke kansen zie jij in de toekomst voor dit gebied? We hebben waardevolle reacties binnengekregen. Alle ideeën en aanvullingen hebben we inmiddels verwerkt tot een definitieve deelvisie, die je nu kunt inzien.

Bekijk de deelvisie>>

Over deze deelvisie
De ideeën in deze deelvisie gebruiken we om tot één overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem te komen. Dit document presenteert dus geen definitieve plannen voor de Oosseld, Verheulsweide en De Zumpe. Het kan zijn dat je plannen in het document ziet, die uiteindelijk geen plek krijgen in de omgevingsvisie. Andersom is ook mogelijk.

In totaal komen er 11 deelvisies, van 11 deelgebieden. Alle ideeën verenigen we zoveel mogelijk in de omgevingsvisie. Hierbij zullen we ook keuzes moeten maken.

Wat waren de reacties?
Verschillende inwoners en ondernemers bekeken de concept-deelvisie en deelden hun ideeën en mening. Een greep uit de reacties.

Herinrichting van de Meester Lovinklaan
Een aantal inwoners vindt de herinrichting van de Meester Lovinklaan een goede zaak. Ze merken dat het met name rond de ochtend- en avondspits behoorlijk druk is in de straat. Onder andere door sluipverkeer en bewoners van de Bloemenbuurt. De uitwerking van dit idee is nog geen onderdeel van deze visie en moet nog worden uitgedacht.

Behoud groenstroken in Oosseld
Een andere inwoner ziet graag dat de groenstrook aan het spoor behouden blijft. Zodat er meer ruimte in de wijk is om te wandelen. Deze groene zone langs het spoor is echter tijdelijk.

De locatie is namelijk toegewezen als bouwlocatie voor woningcorporatie Sité. Toch willen inwoners Oosseld van meer groen voorzien. Juist door het hart van de wijk groener te maken.

Meer speel- en ontmoetingsplekken
Uit eerdere interviews en een reactie van een inwoner blijkt dat er meer behoefte is aan speelplekken en groen in de wijk Oosseld. Speelplekken die er zijn, liggen vooral aan de rand van de wijk. Het schoolplein van De Zonneboom bestaat vooral uit stenen, hier zien inwoners mogelijkheden voor meer groen en speelplekken met zachte ondergrond.

Verder zien inwoners mogelijkheden om in te zetten op ontmoetingsplekken en sportlocaties voor jongeren bij de Oude Terborgseweg en bij het stadiongebied.

Meer aandacht landbouw
Meerdere agrariërs zijn van mening dat er in de deelvisie te weinig wordt gesproken over de agrarische sector. Wij hebben de tekst en de kaarten van de deelvisie dan ook aangepast en meer aandacht geschonken aan (de toekomst van) het agrarisch gebied.

Geef binnenkort je reactie op de concept-omgevingsvisie
Alle ideeën in de deelvisies verwerken we nu tot één concept-omgevingsvisie voor heel Doetinchem. In het voorjaar van 2021 kun je het concept o.a. via deze website inzien én hierop je reactie geven. Heb je in de tussentijd nog mooie ideeën die je wilt delen? Laat het ons weten via omgevingswet@doetinchem.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties