Onlangs vroegen we jullie om de concept-deelvisie van Wijnbergen te bekijken. En na te denken over de vraag: welke kansen zie jij voor Wijnbergen in de toekomst? Hierop ontvingen we veel reacties.

Al deze nieuwe ideeën en aanpassingen zijn nu verwerkt in een definitieve deelvisie. Deze kun je nu inzien.

Bekijk de deelvisie>>

Over deze deelvisie

De ideeën in deze deelvisie gebruiken we om tot één overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem te komen. Dit document presenteert dus geen definitieve plannen voor Wijnbergen. Het kan zijn dat je plannen in het document ziet, die uiteindelijk geen plek krijgen in de omgevingsvisie. Andersom is ook mogelijk.

In totaal komen er 11 deelvisies, van 11 deelgebieden. Alle ideeën verenigen we zoveel mogelijk in de omgevingsvisie. Hierbij zullen we ook keuzes moeten maken.

Wat waren de reacties?

Verschillende inwoners en ondernemers bekeken de concept-deelvisie en deelden hun ideeën en mening. Een greep uit de reacties.

Wandelroute langs de Oude IJssel
Er zijn verschillende reacties binnengekomen over de wandelroute langs de Oude IJssel. Vooral van inwoners die een wandelpad vlak langs hun perceel niet zien zitten. In de definitieve deelvisie lees je dat de route zoveel mogelijk langs de Oude IJssel loopt. De route wordt teruggestoken naar de openbare weg als het particulier terrein betreft.

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid komt in meerdere reacties terug. Zo vraagt een van de indieners om meer handhaving op snelheid en meer drempels in de wijk. Iemand anders vraagt om straatversmallingen om te hard rijden te voorkomen. Daarnaast wordt de fietsroute naar Dichteren als onveilig ervaren. Deze situaties zijn in de deelvisie meegenomen als voorbeeld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Groen Kapperskolk
Meerdere indieners maken zich sterk voor een groen Kapperskolk. “Door wilde bloemen in te zaaien”, oppert een van de reageerders. Wat vaak terugkomt is dat men geen vergaande wijzigingen verwacht. Zij hopen dat de flora en fauna van Kapperskolk intact worden gehouden.

Geef binnenkort je reactie op de concept-omgevingsvisie
Alle ideeën in de deelvisies gaan we nu verwerken tot één concept-omgevingsvisie voor heel Doetinchem. Hier gaan we nu mee aan de slag. In het voorjaar van 2021 kun je het concept o.a. via deze website inzien én hierop je reactie geven. Heb je in de tussentijd nog mooie ideeën die je wilt delen? Laat het ons weten via omgevingswet@doetinchem.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties