‘Hoe zie jij de toekomst van jouw wijk?’ Op zaterdag 7 september deelden ruim vijftig inwoners van De Huet en Dichteren hun ideeën in sporthal De Bongerd. Veilig verkeer, gezond leven en ‘ontmoeting’ zijn veelgenoemde aandachtspunten voor beide wijken.

In De Huet leven ook veel ideeën voor natuur en groen. In Dichteren is de parkeerproblematiek een aandachtspunt. De bewoners plakten al deze punten op grote plattegronden en borden.

De wijken in

’s Middags trokken de bewoners samen met ambtenaren en procesbegeleiders op de fiets de wijken in. Zij bezochten onder meer de Coop, kinderboerderij Kokezier, de PLUS en voetbalvereniging VIOD in Dichteren. Ook hier werd volop met elkaar gesproken over de toekomst van deze plekken.

Kinderprijsvraag

Einde van de middag was er de uitreiking van de kinderprijsvraag. De vier genomineerden: Fay (7), Emma (10), Luc (11) en Rianne (12) presenteerden hun inzending vol enthousiasme voor de vakjury. Omdat de kwaliteit hoog was kon de jury geen winnaar kiezen en gingen alle genomineerden met de eerste prijs naar huis! Luc kreeg een bijzondere vermelding voor zijn circulaire piratenspeeltuin, gemaakt van LEGO.

Over de bewonersdag

De bewonersdag levert waardevolle inzichten en ideeën op voor de omgevingsvisie van Doetinchem: een toekomstvisie waarin staat hoe de leefomgeving van Doetinchem zich in de toekomst kan ontwikkelen.

Themadagen

In het najaar organiseert de gemeente verschillende themasessies in De Huet en Dichteren. Houd hiervoor de agenda in de gaten. Wil je ook meepraten en deze bijeenkomsten bijwonen? Stuur ons dan een e-mail.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties