‘Hoe ziet Gaanderen en het buitengebied ten zuiden van de A18 er in 2030 uit?’ Kom op maandagavond 4 november naar de bewonersavond in De Pol in Gaanderen en denk mee over de toekomst van jouw woonomgeving!

De avond wordt georganiseerd door gemeente Doetinchem en ontwerpbureau LOS stadomland. Praat mee over verschillende vraagstukken voor de toekomst. En deel jouw ideeën voor Gaanderen en het buitengebied met medebewoners én wethouder Jorik Huizinga.


Waar:
sport- en cultuurcentrum De Pol, culturele zaal, Gaanderen
Wanneer: maandagavond 4 november
Hoe laat: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Van wonen tot recreatie
Tijdens de bewonersavond komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder de inrichting van de openbare ruimte, wonen, groen en de recreatie in- en om het dorp. Geef uw mening en ideeën over vragen zoals:

  • Wat is de woonbehoefte nu en in de toekomst?
  • Voor welke werkgelegenheid moeten we ruimte zoeken?
  • Waar vraagt recreatie om versterking en hoe pakken we dat aan?
  • Kunnen we de biodiversiteit in het buitengebied vergroten, en hoe?
  • Hoe moeten het centrum en het sociale leven zich verder ontwikkelen?

Schuif aan en stel je vragen
Op deze avond zijn er verschillende tafels ingericht zodat je zelf kunt kiezen over welke thema‘s je wilt meedenken. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen.

Omgevingsvisie
Het antwoord op de vraag ‘Hoe ziet Gaanderen en het buitengebied ten zuiden van de A18 er in 2030 uit?’, komt uiteindelijk in de overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem te staan. Dat is een visie voor de langere termijn, waarin de gemeente het beleid en gewenste ontwikkelingen vastlegt.

Vragen of meer informatie?
Stuur een e-mail naar Gaby Rasenberg, ruimtelijk ontwerper bij LOS stadomland.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
R.J. de Redelijkheid

Ik was gisteren aanwezig in Gaanderen en heb volop meegedaan in twee-en-halve workshop. Bij woonbehoefte heb ik een tijd met de aanwezige wethouder gesproken. Hij suggereerde me mijn punt op de flip-over te zetten en zo nodig nog toe te lichten. Het eerste beknopt gedaan, het tweede volgt hier. In Gaanderen is Dansstudio Berentsen bijna 100 jaar een begrip. De huidige eigenaar (derde generatie) wil vanwege leeftijd, gezondheid en bij gebrek aan opvolger in 2021 stoppen. Op zijn panden ligt de bestemming cultuur en ontspanning. Ze zijn daarmee onverkoopbaar. De gemeente heeft buiten ieders medeweten de woonbestemming van het woonhuis… Lees verder »