Onlangs vroegen we jullie om de concept-deelvisie van Gaanderen te bekijken. En na te denken over de vraag: welke kansen zie jij voor Gaanderen in de toekomst? Hierop ontvingen we veel reacties. Al deze nieuwe ideeën en aanpassingen zijn nu verwerkt in een definitieve deelvisie. Deze kun je nu inzien.

Bekijk de deelvisie>>

Over deze deelvisie

De ideeën in deze deelvisie gebruiken we om tot één overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem te komen. Dit document presenteert dus geen definitieve plannen voor Gaanderen. Het kan zijn dat je plannen in het document ziet, die uiteindelijk geen plek krijgen in de omgevingsvisie. Andersom is ook mogelijk.

In totaal komen er 11 deelvisies, van 11 deelgebieden. Alle ideeën verenigen we zoveel mogelijk in de omgevingsvisie. Hierbij zullen we ook keuzes moeten maken.

Wat waren de reacties?

Verschillende inwoners en ondernemers bekeken de concept-deelvisie en deelden hun ideeën en mening. Een greep uit de reacties.

Veilige fietsroute
Een van de reacties kwam namens Dorpsraad Gaanderen. Zij leverden een aanvulling aan het bestaande plan voor een veilige fietsroute. Hun advies was om een extra veilige fietsroute te realiseren op de Van Damstraat (met een oversteek bij Punte Optiek Juwelier). Dit is dan ook in de visie opgenomen.

Toenemend autobezit vs. groen
Tijdens bewonersavonden bleek dat parkeren in enkele wijken een probleem is. Tegelijkertijd gaven bewoners aan behoefte te hebben aan meer groen in de wijk. Dit zorgt voor een contradictie. Daarom vind je in de visie plannen voor het realiseren van groene parkeerplaatsen.

Multifunctioneel platteland
Er kwamen meerdere reacties binnen over het buitengebied. Zo zien enkele indieners graag dat dit gebied wordt gebruikt voor landbouw, toerisme en recreatie. In de visie zijn ideeën verwoord over de doorgroei van het buitengebied naar een multifunctioneel platteland. Waar ruimte is voor andere bedrijfsmatige functies op (vrijgekomen) erfruimtes. Hier staat echter nog niets over vast.

Geef binnenkort je reactie op de concept-omgevingsvisie
Alle ideeën in de deelvisies gaan we nu verwerken tot één concept-omgevingsvisie voor heel Doetinchem. Hier gaan we nu mee aan de slag. In het voorjaar van 2021 kun je het concept o.a. via deze website inzien én hierop je reactie geven. Heb je in de tussentijd nog mooie ideeën die je wilt delen? Laat het ons weten via omgevingswet@doetinchem.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties