Woon of werk jij in de noordelijke wijken (Noord, Overstegen, Schöneveld) of het buitengebied van deze wijken? En heb jij specifieke ideeën of wensen voor jouw buurt? Geef van 10 t/m 18 februari je mening op één van de hotspots in de buurt. Of kom op 18 februari naar de bewonersbijeenkomst in de Sky Zone.

Waarom meedenken?
De aankomende Omgevingswet vraagt van elke gemeente één overkoepelende Omgevingsvisie op te stellen. Dit is een visie voor de langere termijn, waarin we het beleid en de gewenste ontwikkelingen voor Doetinchem vastleggen. Om tot deze brede visie te komen, hebben we Doetinchem opgesplitst in elf deelgebieden. In al deze deelgebieden vragen we aan inwoners, organisaties en verenigingen hoe zij de toekomst van hun buurt zien. Zo zorgen we ervoor dat er één visie komt waarin iedereen in Doetinchem zich straks kan herkennen.

Deel je mening op één van de hotspots
Deel jij ook graag je mening en ideeën over de noordelijke wijken? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat alle huizen zonnepanelen op het dak krijgen? Zie je kansen voor sport- en speelmogelijkheden in de buurt? Zijn er andere dingen die beter kunnen? Op verschillende locaties in de buurt staan ‘hotspots’. Hier kun je snel en eenvoudig jouw ideeën en mening delen. Zie de afbeelding voor een overzicht van deze locaties:

Kom naar de bewonersbijeenkomst
Op dinsdag 18 februari om 19:30 in Sky Zone aan de Bezelhorstweg 115 in Doetinchem kun je in gesprek gaan met professionele stedenbouwkundigen. Maak samen met hen een positief verhaal over jouw buurt en bedenk wat het toekomstbeeld kan zijn voor 2040.

Wat gebeurt er met jouw inbreng?
Jouw mening en ideeën (en die van medebuurtbewoners) gebruiken we om inspirerende toekomstscenario’s te schetsen voor de noordelijke wijken. Deze scenraio’s vormen vervolgens de basis voor de overkoepelende Omgevingsvisie voor heel Doetinchem. Het uiteindelijke doel is om Doetinchem nóg beter in te richten en ook in 2040 een fijne, veilige en gezonde stad te hebben.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties