Op dit moment starten we bij gemeente Doetinchem met de ontwikkeling van de omgevingsvisie. In deze visie staat: hoe willen wij dat onze toekomstige leefomgeving eruitziet? Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Vanaf juli 2019 gaan we in gesprek met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Hiervoor verdelen we de gemeente in deelgebieden. Lees hoe je kunt meedenken.

De omgevingsvisie is straks de leidraad bij afwegingen in de gemeenteraad en helpt jou bij het ontwikkelen van een initiatief. Om de visie vorm te geven, bekijken we per deelgebied welke ontwikkelingen er mogelijk zijn. Er zijn 11 deelgebieden vastgesteld. In deze gebieden komen verschillende belangen samen. Denk aan gebieden met een woonwijk (de Huet en Dichteren) of bedrijventerrein (Verheulsweide), of het buitengebied (Wehlse Broeklanden).

Bekijk de kaart met alle 11 deelgebieden.

Hoe jij kunt meedenken
Wil je meedenken over de toekomst van Doetinchem? De gemeente hoort graag jouw mening, ideeën en ervaringen. Dit levert veel op om de omgevingsvisie te maken. Hiervoor organiseren we grotere en kleinere bijeenkomsten. Laat ons weten:

  • Hoe vind jij het om hier te wonen en te werken, en waarom?
  • Wat is je favoriete plek of welke plek verdient aandacht?
  • Wat zie jij als kans voor de toekomst of waar maak je je zorgen over?

We gaan niet overal tegelijk gesprekken voeren, maar halen ideeën op per deelgebied. Zo kunnen we de opgedane kennis en ervaringen ook weer gebruiken voor andere gebieden.

Storymap
Ook online vragen we je na te denken over de toekomst van je omgeving. Dat kan via storymap.

Heb je ideeën en aanvullingen voor één van de deelgebieden? Mail ons en wie weet plaatsen we jouw informatie in de storymap.

Kom naar onze bijeenkomsten
Benieuwd wanneer we bij jou in de omgeving langskomen? Houd hiervoor de agenda in de gaten. Of kijk op onze social media-kanalen.

Ik wil meedenken: mail ons
Wil je nu alvast laten weten dat je wil meedenken? Dat kan! Stuur een e-mail naar omgevingswet@doetinchem.nl met je naam en adresgegevens. Wij nemen contact met je op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties