De inwerkingtreding van de Omgevingswet is uitgesteld naar 1 oktober 2022 of 1 januari 2023. Ondertussen begint de omgevingsvisie waar we in gemeente Doetinchem aan werken steeds meer vorm te krijgen. In maart 2021 hebben wij je al geïnformeerd over de mogelijkheid te reageren op de concept omgevingsagenda (tussenstap voor omgevingsvisie) in de periode van 7 tot en met 27 juni 2021. In dit bericht informeren wij je over uitstel van deze reactieperiode tot na de zomer.

Hoe zat het ook alweer?
De omgevingsvisie is een belangrijk document voor onze gemeente. In de omgevingsvisie komt op hoofdlijnen te staan hoe wij willen dat onze gemeente er uit gaat zien op het gebied van wonen, (be)leven en werken.

In de omgevingsvisie komen dus veel onderwerpen samen. Waar en hoe willen we wonen? Waar willen we recreëren? Waar willen we ‘groen’? Dit soort vraagstukken doen een beroep op de ruimte die we in onze gemeente hebben. Daar moeten we goed over nadenken zodat alles goed op elkaar aansluit en we het meest uit onze ruimte halen.

In onze omgevingsvisie moeten we rekening houden met verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de Regionale Energiestrategie (RES) en de groeiambitie van gemeente Doetinchem naar 70.000 inwoners in 2036. Dit soort onderwerpen doen een beroep op onze ruimte. Daarnaast hebben we veel waardevolle informatie opgehaald bij inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over hun wensen voor de ruimte in hun omgeving. Bij het maken van de omgevingsvisie moeten we al deze informatie zorgvuldig afwegen en zo goed mogelijk op elkaar laten aansluiten.

Wij vragen na de zomer jouw waardevolle inbreng
In Doetinchem noemen we de weg naar de omgevingsvisie ‘ontwerpend onderzoek’. Het is een proces van passen, meten en ideeën toetsen op haalbaarheid. Dit doen we graag samen met jou en veel andere partners. Wij nodigen je daarom ook van harte uit om jouw reactie te geven op de concept omgevingsvisie. Jouw inbreng wordt zeer gewaardeerd. Op dit moment is het nog niet zover dat wij je een compleet beeld kunnen voorleggen. Dit komt onder andere omdat binnenkort duidelijk wordt wat de Regionale Energie Strategie betekent voor onze omgevingsvisie.

Daarnaast zijn we momenteel druk bezig de betekenis van onze groeiambitie in beeld te brengen. Zodra we deze informatie helder hebben, kunnen we je een nog beter en completer stuk voorleggen. In september informeren wij je via deze website verder over hoe en wanneer je meer informatie kunt verwachten over de omgevingsvisie. Ook kunnen we dan meer zeggen over het moment waarop je jouw reactie kunt geven.

Wat gaat er nu gebeuren?
Binnen onze organisatie werken we verder aan de omgevingsvisie. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen hun reactie op de concept omgevingsvisie met ons delen tijdens een reactieperiode later in het jaar. In september delen we hierover meer informatie.

Via www.omgevingswetdoetinchem.nl informeren wij je over het vervolg.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties