We zijn gestart met het Ontwerpend Onderzoek in deelgebied De Kruisberg, Kruisbergse bossen en Langerak op weg naar een omgevingsvisie. Graag doen we dat samen met jou!

Eerste verkenning

Het ontwerpend onderzoek in dit deelgebied, waar ‘Beleving’ en ‘Gezonde samenleving’ de belangrijkste thema’s zijn, wordt uitgevoerd onder leiding van procesbegeleider Bernadette Janssen. Zij is begonnen met een fietstocht door het gebied en gelijk verliefd geworden. Het gehele gebied is hierbij doorkruist en er is gesproken met allerlei aanwezigen in het gebied.

Aanpak

Het onderzoek in dit deelgebied bestaat uit vier stappen:

  1. We halen informatie op door middel van interviews en drie mini-ateliers in het gebied.
  2. De opgehaalde informatie vertalen we in kansenkaarten.
  3. We gaan met iedereen die daar zin in heeft in gesprek over de kansen. Vragen die we daarbij hebben zijn: herken je deze kansen? Zie je meer kansen? Wat zijn absoluut geen kansen?
  4. Jullie selectie van kansen wordt door ons vertaald in een agenda voor de omgevingsvisie: jouw aanbod aan Doetinchem.

Oproep

In het traject staan we sterk open voor input vanuit iedereen die zich betrokken voelt met het gebied. Onder andere voor Langerak zijn we op zoek naar bewoners die mee willen doen in ons atelier. Ben jij dat? Neem dan contact op met Bernadette Janssen via omgevingswet@doetinchem.nl (Graag in de onderwerpregel even duidelijk vermelden om welk deelgebied het gaat.) We kijken uit naar je reactie!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties