Onlangs vroegen we jullie om de concept-deelvisie van Wehl te bekijken. En na te denken over de vraag: welke kansen zie jij voor Wehl in de toekomst? We hebben waardevolle reacties binnengekregen. Alle ideeën en aanvullingen hebben we inmiddels verwerkt tot een definitieve deelvisie, die je nu kunt inzien.

Bekijk de deelvisie>>

Over deze deelvisie

De ideeën in deze deelvisie gebruiken we om tot één overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem te komen. Dit document presenteert dus geen definitieve plannen voor Wehl. Het kan zijn dat je plannen in het document ziet, die uiteindelijk geen plek krijgen in de omgevingsvisie. Andersom is ook mogelijk.

In totaal komen er 11 deelvisies, van 11 deelgebieden. Alle ideeën verenigen we zoveel mogelijk in de omgevingsvisie. Hierbij zullen we ook keuzes moeten maken.

Wat waren de reacties?

Verschillende inwoners en ondernemers bekeken de concept-deelvisie en deelden hun ideeën en mening. Een greep uit de reacties.

Meer mooie wandelpaden
Verschillende inwoners zien graag meer mooie wandelpaden in en rondom het dorp. Bijvoorbeeld door de weilanden. Deze wens is toegevoegd aan de deelvisie.

Groene buffer
Een ander vraagt om voldoende groene buffer rondom het Wehlse Bos, Plakslag, Stille Wald en Jagershuis. En om meer paden zoals ‘Pad deur ’t Vaen’ rond Wehl en Nieuw-Wehl. Met liever geen verharding van onverharde wegen zoals de Koningsweg en de Ringweg. Het belang van het Wehlse Bos staat daarom ook uitgebreid benoemd in de deelvisie. Net als het belang om goed na te denken over de toekomst van het agrarisch gebied om het bos heen.

Meer aandacht voor geluidsoverlast
Iemand vraagt zich af waarom er geen geluidswallen zijn langs de twee grote randwegen in Wehl. De wens is dat er meer aandacht komt voor geluidsoverlast. Deze aanvulling vind je op pagina 6 van het rapport.

Plattegronden
Een andere waardevolle opmerking was dat niet alle plattegronden compleet waren: “De bebouwing langs de randwegen aan de noordoostkant en oostkant (de vele woningen rond Weversveld en Steenbakkersveld ) zijn niet weergegeven. Dit zijn juist de woningen waar sprake is van geluidsoverlast. Door deze woningen en straten niet op de plattegronden weer te geven ontstaat een verkeerd beeld van de werkelijkheid, alsof het geluidsprobleem daar niet speelt want daar is geen bebouwing (die bebouwing is wel aanwezig maar wordt niet weergegeven).” Hierop hebben we de bebouwing in de noordoostkant van het dorp op de kaart toegevoegd.

Fokkenkamp of Fokkenkamp/Keppelseweg?
In de concept-deelvisie spraken we over ‘Fokkenkamp’. Een suggestie van één van de inwoners was om dit te veranderen in ‘Fokkenkamp/Keppelseweg’, omdat dit een betere benaming is voor het complete gebied. Deze suggestie hebben we doorgevoerd in de definitieve versie.

Geef binnenkort je reactie op de concept-omgevingsvisie
Alle ideeën in de deelvisies gaan we nu verwerken tot één concept-omgevingsvisie voor heel Doetinchem. Hier gaan we nu mee aan de slag. In het voorjaar van 2021 kun je het concept o.a. via deze website inzien én hierop je reactie geven. Heb je in de tussentijd nog mooie ideeën die je wilt delen? Laat het ons weten via omgevingswet@doetinchem.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties