Kom jij dit najaar ook naar het Stad en Land-debat? Tijdens dit debat horen we graag jouw reactie op de uitkomsten van het onderzoek in jouw woon- en/of werkomgeving, dat we uitvoeren om te komen tot een omgevingsvisie voor héél gemeente Doetinchem. De exacte locatie en datum volgen nog, maar houd rekening met november.

Hoe zit het ook alweer?
Op dit moment zijn we als gemeente druk bezig met de omgevingsvisie voor Doetinchem. Deze langetermijnvisie is onderdeel van de Omgevingswet, die 1 oktober 2022 of 1 januari 2023 ingaat. In de omgevingsvisie staat hoe we willen dat Doetinchem er in de toekomst uitziet.

Onderzoek in 11 deelgebieden
Om de omgevingsvisie vorm te geven, bekijken we in 11 deelgebieden welke ontwikkelingen daar mogelijk zijn. Dat doen we sámen met jou als inwoner, ondernemer of organisatie. Alle meningen en ideeën die we ophalen in een deelgebied, verenigen we in een rapport: de deelvisie. Het is de bedoeling om van die 11 deelvisies één omgevingsvisie te maken, waarbij keuzes maken onvermijdelijk is. Tijdens het Stad en Land-debat horen we graag jouw reactie op die uitkomsten!

Waar kan ik de deelvisies inzien?
Zodra de deelvisies klaar zijn, publiceren we deze op de pagina documenten. Hier kun je de deelvisies inzien.

Let op: de deelvisies zijn géén definitieve plannen. Onderdelen ervan worden gebruikt om uiteindelijk tot één omgevingsvisie te komen.

Ná het debat: aan de slag met de omgevingsvisie!
Na afloop van het Stad en Land-debat verwerken we alle inbreng en ideeën tot een eerste concept-omgevingsvisie. Zodra deze klaar is, kun je deze inzien.

Tijd en locatie
De locatie en exacte tijd volgen nog. Houd hiervoor de website in de gaten.

Over de Omgevingswet
De Omgevingswet versimpelt de regels voor ruimtelijke ontwikkeling. Het gaat dan om regels voor bouwen, wonen, natuur, milieu, auto- en spoorwegen en water.

Met de Omgevingswet bundelt de overheid 26 wetten inclusief 400 regelingen tot 1 wet. De Omgevingswet geldt voor elke gemeente in Nederland.

Binnen de Omgevingswet stelt elke gemeente een omgevingsvisie op. Dit is een strategische langetermijnvisie voor de fysieke leefomgeving. Tegelijkertijd stellen we een omgevingsplan op. Dit plan bevat alle regels over de fysieke leefomgeving van Doetinchem.

Dankzij de Omgevingswet is het straks voor jou als inwoner van of ondernemer in Doetinchem makkelijker om een ruimtelijk project te starten, bijvoorbeeld woningbouw op een oud bedrijventerrein. En om mee te denken en praten over (bouw)projecten in jouw buurt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties