Door: Marc Holvoet 

Wat zijn de kansen en uitdagingen voor de Wehlse Broeklanden? Tijdens de fietssafari op 26 oktober gingen geïnteresseerde inwoners en ondernemers uit de omgeving hierover in gesprek: met elkaar én met wethouder Rens Steintjes.

De fietssafari werd georganiseerd in het verlengde van het Ontwerpend Onderzoek. Tijdens dit onderzoek gaat gemeente Doetinchem in 11 deelgebieden op zoek naar de overkoepelende omgevingsvisie voor Doetinchem. Dit gebeurt in continue samenspraak met inwoners en ondernemers. Eén van die deelgebieden is de Wehlse Broeklanden.

Opstappen maar!
Tijdens de fietssafari werd de inwoners, ondernemers en andere deelnemers dan ook gevraagd: hoe zie jíj de toekomst van de Wehlse Broeklanden? De deelnemers verzamelden zich bij Pitch & Putt Doetinchem: de welbekende golfbaan die middenin de Wehlse Broeklanden ligt.

Dwars door de Wehlse Broeklanden
Vanaf daar fietsten de deelnemers dwars door de Wehlse Broeklanden, langs en naar de meest aansprekende locaties van het gebied. De deelnemers stapten af bij Landwinkel De Verse Kers, het bedrijf van een agrarisch ondernemer en natuurpark De Greephorst. Hier deelden de deelnemers volop ideeën en ervaringen met elkaar rondom thema’s als landbouw, natuur, water en mobiliteit.

Waardevolle inzichten
Ook tijdens de fietstocht zelf was er alle ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en de toekomstige uitdagingen in het gebied te verkennen. Eén van de deelnemers zei: ‘Ik heb nu meer inzicht gekregen in het keurslijf waarin agrariërs zitten door alle regelgeving’.

Ambitie: een nog mooier stedelijk uitloopgebied
De tocht werd afgesloten in de pipowagen in De Greephorst. Hier nam initiatiefnemer Wim ons mee in zijn toekomstplannen én de uitdagingen van vandaag. Zijn belangrijkste vraag op dit moment is: ‘Hoe kunnen we samen met de gebruikers vanuit de wijken dit gebied verder brengen tot een nog mooier stedelijk uitloopgebied?’

Met een voldaan gevoel naar huis
Na een uitgebreide tocht waarin iedereen aan het woord kwam en inzicht kreeg in de uitdagingen van de anderen, konden we met een voldaan gevoel naar huis. Verschillende deelnemers gaven aan op de hoogte te willen blijven voor de toekomstige plannen en willen graag participeren in het vervolgtraject.

Ook meedenken? Graag!
Heb jij ook mooie ideeën voor de toekomst van de Wehlse Broeklanden? En wil je hierover graag meedenken? Stuur mij een mail via omgevingswet@doetinchem.nl (t.a.v. Marc Holvoet).

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties